Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2015 11:38 - Патриотичното безсилие пред ДПС
Автор: zombiemorning Категория: Политика   
Прочетен: 544 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.03.2015 16:22


              Отново избори и отново ДПС срещу всички останали. Писна ми в една модерна държава да съществуват партии на чисто етническа основа. Постоянното реване за етническа нетолерантност, от страна на „демократите” от партията на Местан (Доган), само подържа етническото напрежение. Особено чувствителни са „патриотите” на фюрера от АТАКА. Едните говорият за етнически мир, а другите за запазване на българщината. Двете партии се захранват взаимно с тези маневри и се подържат живи. ДПС е байпаса за умиращата АТАКА. Ако ги нямаше тях, тя щеше отдавна да си е заминала.

И докато Доган подържа редиците си силни и заплашително единни, то патриоти с лопати да ги ринеш, както и партиите им. Всички искат най-доброто за страната, но не са съгласни да загърбят личните си дразги заради това. Толкова е патриотично, нали?

Какво прави ДПС в това време. Тя печели гласовете не само на турското население, но и на ромското. Тя обединява всички изпитали гнева на българските идиоти… така де, патриоти. Привлича все повече привърженици и вече стана втора политическа сила в страната. А Волен и партята му подскачат и крещят в парламента както ултраси по стадионите.

Българщината ни е застрашена, но не толкова от ромско-турското нашествие, колкото от невъзможността ни да ги приобщим. Още Византия е осъзнала, че най-добрия начин да се справиш с чуждите народи в границите си е да ги асимилираш и да спрат да бъдат вече чужди.

Наша задача е да намерим правилния път и подход към отделните етнически групи и да стимулираме тяхното развитие в полза на обществото. Вместо да се обединим в тези трудни времена, нашия псевдо патриотизъм ни разделя. Ние сме маскирали страха, омразата и предразсъдъка си зад тази маска и ги представяме като любов към родината. Казваме, че ДРУГИТЕ, хората с различна етническа или религиозна принадлежност, са заплаха за нацията, но нацията е започнала своето самоубийство много отдавна и всички участваме заедно в това. Нашата собствена същност и разрушително поведение е заплаха за нацията. Но ние вечно обвиняваме другия, защото сме неспособни да се защитим от самите нас. Затваряме очи и се преструваме на слепи, сочейки с пръст случайни виновници, защото ако отворим очите си, ще разберем, че със седене пред телевизора и рецитал от псувни по чужд адрес нищо няма да се промени. Ще видим, че трябва да проявим активност, но не отделна и лишена от масовност и идея, а обединена от общи идеали. Ще трябва да направим нещо нетипично за нас българите – да се обединим всички заедно. А това обединение няма да стане с гласове за лунатика Волен Сидеров или със расистки обиди. Няма да стане и с потдаване на маниполациите на дуото Местан - Доган.

Съвременния български патриотизъм ме кара да осъзная думите на Албер Камю: „Прекалено много обичам родината си за да съм патриот.” И аз отправям своята критика не от омраза към отечеството, а от любов и тъга. Но най-вероятно няма да ме разберете. Нищо, не се сърдя. Самият аз се разбирам все по-рядко в този объркан свят. И защо всъщност ви занимавам с това, когато няма никакъв смисъл. Все пак някакъв вътрешен порив ме накара да го напиша…И какво от това? Пак е безсмислено…всичко е безсмислено…просто думи зад монитора лишени от всякакво действие…и смисъл.   



Тагове:   политика,   ДПС,   патриотизъм,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zombiemorning
Категория: Други
Прочетен: 26099
Постинги: 22
Коментари: 2
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930