Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2015 20:27 - Терорист е равно на човек
Автор: zombiemorning Категория: Политика   
Прочетен: 761 Коментари: 0 Гласове:
0



      image       Вчера във Франция се случи нещо забележително, което отдавна не се бе случвало на човечеството. Милиони хора от различни раси и религии се обидиниха в полза на мира. Това е истинския кръстоносен поход, а не онзи с мечове и танкове. Именно "солидарността" е оръжието срещу злото и ние трябва да го използваме възможно най-ефикасно.
       Да убиваш хора заради творческия им порив е постъпка, която няма място в нашия свят. Да отвърнеш на атаката на молива с пистолет е постъпка на страхливец и няма нищо достойно в нея.

    Не мога да оправдая това зверство по никакъв начин, но е и прекалено лесно да кажа, че само мюсюлманите са виновни, когато не е така. Всички ние сме виновни, но е по-лесно да видим злото в другия. По-лесно е да мислим, че злото е забулен, чаршафосан образ. Образ без лице. Звярът обаче има лице и то не се различава от всяко човешко лице. Именно това е най-страшното, че злото е във всеки от нас. То може да е в съседа, в родителя, в детето. Злото може и да сме самите ние. То не признава раса или религия. Не познава нации и граници. То е безгранично и е навсякъде около нас и дори в нас.

      Да, сега е актуално да се винят мюсюлманите, но нима Брайвик бе мюсюлманин, или ИРА бяха мюсюлманска терористична организация, а може би Хитлер е бил мюсюлманин?

     Казваме, че исляма е агресивна религия, но християните първи проявихме агресия, макар и пасивна и маскирана. Нахлухме в домовете на тези  хора и им казахме как да изповядват вярата си, как да изпълняват ритуалите си. Безсрамното вмешателство във вътрешните дела на  много държави бе оправдавано с благотворителни мисии и пазарна икономика.  Донесохме им демокрацията и мира на крилете на самолети и на дулото на танкове. Ние нахлухме в техните земи и сега те нахлуха в нашите. А колелото на омразата продължава да се върти и винаги се върти в двете посоки. Похода на солидарността  е пръта в неговите спици. Само обединението, а не агресията може да донесе мир.

      Действията и на двете страни не са посегателство само върху ресурсите на отделна държава или редакцията на един вестник, Те са посегателство върху свободата. Свободата на словото, свободата на вероизповеданието, свободата като цяло.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zombiemorning
Категория: Други
Прочетен: 26102
Постинги: 22
Коментари: 2
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930